Holmsve i De Danseglade

Chat Noir, Oslo. Røvassdalen skytebane, Mo i Rana. Helgelandshallen, Sandnessjøen. 3 arenaer, 3 byer, 3 dager. De Danseglade fulgte dansebandet Holmsve ei travel høstuke 2005. - Ei skikkeli panservækka! ifølge gutta selv.

Les artikkelen her

2000 på unionsdans i Åre

2000 danseglade deltok i historiens første unionsdans på Mix Megapol Arena ved Holiday Club i Åre. Holmsve og Sakarina representerte de norske fargene, mens Leif Engvalls og Kikki & Roosarna var svenskenes bidrag til unionsdansen, som ble direkte overført i en fem timer lang Kalas-sending på Sveriges Radios P4.

- Kalas har rundt en million lyttere, så for norske orkestre er dette en fin måte å presentere seg for det svenske markedet på. Både Holmsve og Sakarina ble et trivelig bekjentskap for oss svensker, sier Kalas-sjef Mats Ingels i Sveriges Radio.

Se flere bilder på NRKs nettsider

Høstfest på
Chat Noir

Dansebandet Holmsve er i godt selskap. Det viste Tylden & Cos festaften på Chat Noir i Oslo, der plateselskapet viste fram sin imponerende stall av plateaktuelle artister.

På scenen sto både ferske fjes og velkjente ansikter. Kveldens høydepunkt var gjensynet og gjenhøret med Egil Eldøen og Lava, som er tilbake med ny CD. Deres ”Tears are not enough” – en hyllest til saksofonisten Sigurd Køhn, som sammen med sin sønn omkom under tsunamikatastrofen i Thailand – beveget samtlige som hadde funnet veien til Tyldens høstfest for presse og bransjefolk på ærverdige Chat Noir.

Siden oppstarten for tretten år siden har Audun Tylden og hans medspillere gitt ut rundt 350 CD-titler med hovedsakelig norske artister. Stall Tylden teller i dag godt over ett hundre artister og band, deriblant de aller fleste kjente norske danseband.

Se bildene fra Chat Noir
Se bildene fra vor- og nachspielet

Dansebandfest i Storstuggu

74 orkestre deltok i NRKs konkurranse Årets Dansebandmelodi 2005. 10 av dem kom til den tv-sendte finalen. Ett av dem var Holmsve, som faktisk er det eneste danseorkesteret her til lands som har deltatt i samtlige 7 finaler.

I fjor gikk Holmsve helt til topps med melodien "Linedancebølgen går". I år var det tryslingene Ingemars som inntok førsteplassen med "Hæffer skær vi slærve og skravle". Ifølge Adresseavisa var det en vinnerlåt som "svingte som en kasse epler" og som ifølge de øvrige deltakerne var en verdig vinner.

Rundt 650.000 personer fulgte tv-sendingen fra start til mål. I overkant av 800.000 fikk med seg selve avstemningen.

Se bilder fra TV-sendingen
Se NRKs omtale av finalen
Se forhåndsomtale i Trønder-Avisa om dansebandduellen
Se NRKs forhåndsomtale av Årets Dansebandmelodi 2005
Se NRKs bilder fra prøvene 1
Se NRKs bilder fra prøvene 2
Se NRKs bilder fra generalprøven
Se NRKs bilder fra tidligere arrangementer
Se NRKs bilder fra plateslippet ombord på M/S Stena Saga 20.04.2005

Vellykket dansecruise

Det svingte skikkelig under dansehelga på M/S Stena Saga. Mer enn 2.000 danseglade hadde funnet veien til de to dansecruisene, der Holmsve, Kikki, Roosarna og Rikingan besørget dansemusikken. Mange satte også tydelig pris på at Kikki Danielsson er tilbake på scenen igjen. Sammen med Roosarna bidro den tidligere Grand Prix-vinneren til høy steming på dansedekket.

- Vi er svært godt fornøyd med det vi opplever på Stena Saga, forteller Joar Petter Holmsve. - Vi blir ivaretatt på fantastisk måte, og det er topp å ha en slik samarbeidspartner og oppdragsgiver.

Holmsve forsterkes

Dansecruiset ombord på M/S Stena Saga bød på flere overraskelser. En av dem var Ulf Kristiansen, ny saksofonist i Holmsve. Siste tilvekst til Holmsve kommer opprinnelig fra Løten, men er nå bosatt i Volda, der han er ungdomsskolelærer. Nå har altså Holmsve sikret seg den dyktige saksofonisten, låtskriveren og humørsprederen.

Ulf Kristiansen har et solid navn både i Norge og Sverige, og har tidligere spilt både i Reddik og Torino. Dessuten har han vikariert som saksofonist i Vikingarna.

Les omtale på NRKs nettsider

Blant fjorårets mest populære

2004 ble et jubelår for Holmsve - ikke minst i NRK. Ikke bare vant orkesteret NRKs konkurranse "Årets Danseband-melodi 2004". Holmsve toppet også Norsktoppen en rekke ganger, og "Linedance-bølgen går" ble samlet sett den 4. mest populære melodien på Norsktoppen i fjor. Hele 13 uker lå Steinar Storm Kristiansens "Linedancebølgen går" på Norsktoppen. 6 av ukene lå sangen på førsteplass. Det ga totalt sett en fjerdeplass på årsoversikten for 2004.

Se Norsktopplista for 2004
 

2009
2008
2007
2006
2004