Godt nyttår!

Fra vårt utgangspunkt Steinkjer sender vi i Holmsve en hilsen til alle kjente i både inn-og utland med ønske om et riktig godt nytt år 2008 for alle!

Blant de mest populære i 2007

Med 19 uker på lista ble "På en stein neddi fjæra" den fjerde mest populære låten på Norsktoppen i 2007..
Se lista på nrk.no

Utsolgt i Fauske

1000 danseglade og folk som "sild i tønne" på dansegolvet melder Avisa Nordland etter høstens store dansegalla i Fauske.

I 20 år har Fauske/Sprint arrangert slike dansegallaer, og denne gang var det Holmsve, Cantarell og Christer Sjögren som sto for underholdningen, med Erik Forfod (over til venstre) som konferansier.

Bilder fra Skatval

Fullt hus og svært høy stemning da Holmsve spilte i samfunnshuset på Skatval. Billedserie fra arrangementet ligger i fotoalbumet.
Bilder fra Skatval

Ny gitarist

Lørdagens dansefest på Skatval ble også ilddåpen for Holmsves nye gitarist Jan Erik Kjølstad (37). Gitarlærer Kjølstad, som både har ei rocka fortid og har skrevet musikal, erstatter Snorre Westrum. Mer om Jan Erik finner du under BANDET i menyen til venstre.

Billetter på svartebørs

Billetter til dansegallaen med Holmsve og Christer Sjögren i Fauske 13. oktober selges nå for opptil 1100 kroner stykket, forteller Avisa Nordland.
Les artikkelen på an.no

Full fart i Volda også ...

Full fart var det også under helgas dansearrangement med Holmsve i Volda.

Full fart på Sel

"Fem dager, 33 band og 16.500 besøkende gjorde årets dansefestival på Sel til en suksess", skriver NRK. Erling Ingar Aae har lagt ut 1.000 bilder fra festivalen på danseband.no. Bildene av Holmsve finner du under "Lørdag".
danseband.no

18 uker på Norsktoppen

Etter 18 uker er ferden på Norsktoppen over for Holmsves "På en stein neddi fjæra". Vi takker alle som har stemt via telefon og nett for innsatsen :-)

Sterk femmer

"En sterk femmer med to + er denne plate velfortjent", skriver Kringvarp Føroya om plata "På en stein neddi fjæra". "Her er låter man kann lytte og danse til. Det er okså et storrt plus at Joan Peter synger på den fine dialekt. Det er en meget fin kvalitet på produktionen", skriver nettstedet.
Les anmeldelsen

Joar P i De Danseglade

"Hvem er han så, denne ikke alt for store, blide karen med ekte trønderbart?" spør bladet De Danseglade.
Les artikkelen i De Danseglade

Byfest for 50.000

Arrangørene håper 50.000 besøkende vil finne veien til Heimdal sentrum i Trondheim under historiens første Byfæst 7.-10. juni. «Flere lokale superstjerner har bekreftet sin ankomst» skriver Byavisa, og nevner bl.a. Aleksander With og Vivian Sørmeland, Ørnulf Holthe, Terje Tysland, Holmsve, Scandinavia og Ole Ivars.

Les artikkel i Byavisa

Se bildene ...

Gikk du glipp av "På Dansefot"-cruiset til Kiel? Ikke fortvil. Det gjorde nemlig ikke Erling Ingar Aae fra danseband.no, og han hadde med seg kamera både på fest og nachspiel ...

Fyll opp kaffekoppen, sett deg godt til rette og se Aaes bilder på danseband.no

Suksess til sjøs

"En fantastisk helg gutter. Bildene som kommer om noen dager taler sitt tydelige språk om hvor gøy dette var", skriver danseband.no etter vårens "På Dansefot"-cruise med M/S Kronprins Harald, der det ikke var en eneste plass ledig, og der Holmsve og Contrazt besørget dansemusikken.

"Ingen tvil om at dette er populære saker. Flere publikummere danseband.no var i kontakt med skrøt uhemmet av arrangementet og musikken ombord", skriver danseband.no.

Les mer på danseband.no
Se NRK-omtale av turen
Se NRKs bilder fra turen

Fem uker på førsteplass

14 uker - derav 5 uker på førsteplass - ble sluttresultatet på Dansbandstoppen for Holmsves "Brev til mor". Dansbandstoppen sendes på 20 radiostasjoner i Norge, 2 i Sverige og 2 i Danmark. Ifølge dansaktuellt.com er Dansbandstoppen den desidert største topplista i Norden. "Brev til mor" har nå ligget på lista i 14 uker.
Dansbandstoppen

Eidefestivalen avlyst

Midt-Norges første dansefestival i Eide på Nordmøre er avlyst. Dermed blir det ingen dansefest med Holmsve, Jenny Jensen & Septimus, PK & Dansefolket, Bjørns Orkester, Contrazt, Rainbow og Lasse Johansens orkester, slik planen var.
Les mer

Populært danseband

"Sist fredag sa jeg at jeg hadde to-tre cd-er med dansebandet Holmsve liggende cd-er som jeg ønsket å gi bort til dem som meldte sin interesse. Og det er ingen tvil: Holmsve er et populært danseband. Ønskene om en Holmsve-cd tikket inn på telefonen min utover fredagskvelden", skriver redaktør Ole Magne Ansnes i sin spalte i avisa Driva. Og har følgende tilleggskommentar:

"Det var for øvrig ingen i LO-ledelsen som ønsket seg Holmsve-cd. Dumt av dem, for de ser virkelig ut til å ha behov for en musikalsk oppkvikker om dagen!"

Hyggelig kveld
i radiostudio

Lørdag 3. mars var Joar Petter Holmsve gjest i studio under radioprogrammet "På Dansefot", der programleder Erik Forfod presenterte en rekke av melodiene på Holmsves nye album. I noen uker framover kan du høre sendingen på NRKs nettradio:

Klikk på lenken nedenfor
Søk deretter etter programmet "På dansefot"
Velg sending 03.03 (23:03 - 00:00).
NRKs nettradio

Takker Johann S.

Johann Sebastian Bach får æren for Joar Petter Holmsves 35 år lange musikalske karriere.

Det var Bachs "Toccata & fuge i d-moll" som fikk meg skikkelig interessert i orgelmusikk, forteller JP i en tosiders fredagsprat i Steinkjer-Avisa. Karrieren som organist i Henning kirke fikk imidlertid en brå slutt da det ble oppdaget at bygdas orgel også ble brukt til både pop og rock - for full guffe ...
Les utdrag av intervjuet på Steinkjer-Avisas nettutgave

Sterk femmer

"Dette er blitt ei meget sterk plate med mange gode og fengende låter ... ei plate som gjennomsyres av gode tekster, fine melodier og meget gode musikalske og vokale prestasjoner", skriver nettstedet ForSwingende.com, som synes Holmsves nye CD "På en stein neddi fjæra" fortjener en sterk 5'er på terningen - med et stort pluss i margen.
Les anmeldelsen og hør ForSwingendes intervju med Joar P
Kjøp plata her

Trivelig møte med
Jørgen i tårnet

Orkesterleder Joar Petter Holmsve hadde nylig et særdeles hyggelig møte med Jørgen Slips og hans "medsammensvorne" i toppen av det gamle hvite tårnet på Bjerke travbane.

Lett løssluppen stemning preget det to timer lange møtet med Jørgen i tårnet og Kanal 1 i Oslo, der det meste ble gjenstand for mer eller mindre velfunderte kommentarer.

- Vi klarte til alt overmål å løse floka med den globale oppvarmingen samt få sagt litt om hva som er ingrediensene i Antabusen. Litt rart å tenke på at det egentlig er et markmiddel, ler Joar P, som synes det er artig at det fortsatt går an å "slenge" på en plate på impuls med grunnlag i innringing fra lyttere. Et eksempel til etterfølgelse også for andre radiostasjoner.

- Lytt på Jørgens sendinger. Holmsveplater brukes som premier i flere konkurranser! forteller Joar P.
Hjemmesida til Jørgen Slips

Av artister,
for artister

Holmsves nye album "På en stein neddi fjæra" er første utgivelse fra Morning Light Records. Bak det nye plateselskapet står trekløveret Audun Høisæther, Joar Petter Holmsve og Steinar Storm Kristiansen.

- Dette selskapet er bygget opp av artister, for artister. Og det er fordi vi vil ha mer styring over alle midlene som kommer inn, sier Kristiansen til Musikknytt i NRK P1.
Les Erik Forfods artikkel på nrk.no

Toppkarakter

"Om det noen gang hadde vært mulig å sprenge karakter-
skalaen har nok Holmsve greid dette. En once in a life time plate som du bare må skaffe deg" skriver nettstedet danseband.no og gir plata
"På en stein neddi fjæra" terningkast 6!
Les anmeldelsen på danseband.no
Kjøp plata her

På dansefot
med sjøbein

M/S Stena Saga er trygt i havn. Dønningene etter Holmsves plateslipp på åpent hav kommer imidlertid ikke til å legge seg med det aller første.
Les reportasjen i TrønderAvisa

Se bildene!

Bildene fra dansecruiset og plateslippet ombord på M/S Stena Saga er nå på plass i vårt fotoalbum.
Se fotoalbum

Stinn balje

Dansebåten "Stena Saga" var fylt til randen da Morning Light Records og Holmsve inviterte til platepresentasjon. 1400 danseglade hadde mønstret på, og sørget for høy stemning over hele Skagerak.
Se omtale på NRKs nettsider
Se billedsamling på danseband.no

Terningkast 5!

"Holmsve fortsetter sin seiersgang over dansebanene", skriver Trønder-Avisa under tittelen "Kreativt i fjæra". Avisas anmelder gir Holmsves nye CD "På en stein neddi fjæra" terningkast 5. "Dette er godlåt for folk som liker å svinge seg ingen tvil", skriver Trønder-Avisa.
Les omtalen i Trønder-Avisa

Joar P. hos
Jørgen Slips

Joar Petter Holmsve har vært på besøk i radiostudio hos Jørgen Slips, den første virkelig store nærradiokjendisen i Norge med sanger som "Min Borghild" på samvittigheten. Navnet fikk han etter en tegneseriefigur han selv fant opp. Nå er multitalentet å høre på en rekke nærradiostasjoner over hele landet.
Hjemmesida til Jørgen Slips

Egne tekster

Ni av låtene på Holmsves nye CD har tekster skrevet av bandets leder Joar Petter Holmsve.

- Tekstene har sitt utgangspunkt på en stein neddi fjæra, der jeg har sittet og filosofert litt over livet. Tanker fra en del år tilbake ble til låten «Så trivele å sjå dæ», noen tanker rundt krig ble til «Brev til mor» og litt rundt parforhold er samlet i «Slæpp mæ laus» og «Så kom det regn», forteller orkesterlederen, som håper nyplata får like god mottakelse som forrige CD «Linedancebølgen går». Den er det så langt solgt 12.000 eksemplarer av.

Høy stemning
på JB 11

Trønderne er tydeligvis nysgjerrige etter å høre Holmsves nye CD. Mange hadde i hvert fall tatt turen til JB 11 i Verdal da Holmsve inviterte til platepresentasjon. Og danseglade innherredsbygg likte tydeligvis det de så og hørte ... dansegolvet ble fullt og stemningen høy etter hvert som sangene fra "På en  stein neddi fjæra" fylte det populære danselokalet.

Lytt på nyplata

Har du lyst til å høre sangene på Holmsves nye CD "På en stein neddi fjæra"?
Klikk på "Smuglytt"-plakaten til høyre for å høre et sammendrag av hele CD-plata (30 sek. av hver melodi)
Klikk her for å høre 60 sekunder av enkeltsanger
Kjøp plata og hør sangene i full lengde

På plass i butikkene

Svangerskapet er over. "På en stein neddi fjæra" er ferdigpresset og klar for danseglade nordmenn. Holmsves nye CD distribueres fra Danmark, og er nå på plass i platebutikker over hele landet. Du kan også kjøpe nyplata i vår nettbutikk.
Til nettbutikken

Nyplata i NRKs
"På Dansefot"

"Med denne nye plata er jeg helt sikker på at Holmsve setter spor etter seg langt utenfor Trøndelag sine grenser", skriver Erik Forfod på NRKs nettsider. Den populære programlederen har presentert flere av melodiene på nyplata i radioprogrammet  "På Dansefot".

Les mer på NRKs nettsider

I godt selskap

Holmsves nye plate "På en stein neddi fjæra" gis ut på nytt plateselskap: Morning Light Records AS (MLR). Distributør er MBO/Nordisk Film.

- Det gleder oss å kunne være tilsluttet et solid selskap med lange tradisjoner, sier Joar Petter Holmsve. MBO/Nordisk film utgir bl.a. også danske Kandis og Bamses Venner.

Les mer om MBO/Nordisk Film

Holmsve, Unit Five & Pussycats

Dansefestivalsjef Øystein Ulen hviler ikke på laurbærene etter fjorårets suksess. Sommerens dansebandfest på Sel utvides med gamle navn fra norsk musikkhistorie: Pussycats, Unit Five, Zoo, Difference og Banana Airlines. På plakaten står også Holmsve, Lasse Stefanz, Ole Ivars, Scandinavia og Trond Erics.  I fjor solgte Ulen & co bortimot 17.000 billetter. Under sommerens festival 10. til 15. juli håper han å selge enda flere.
Les mer i Gudbrandsdølen Dagningen
 

2009
2008
2006
2005
2004